Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

АК «Харківобленерго» оприлюднила графік відключень електроенергії в Харкові і Харківській області

АК «Харківобленерго» оприлюднила графік відключень електроенергії в Харкові і Харківській області

АК «Харківобленерго» на своєму сайті оприлюднила погодинний графік відключень електроенергії в Харкові і Харківській області. Згідно з ним, світло відключатимуть на 4-6 годин в день, 2-3 рази по 2 години. Компанія зазначає, що «у зв'язку з виникненням дефіциту палива на теплових електростанціях, який привів до загрози порушення балансу між виробництвом і споживанням електричної потужності та її нестачі в Об'єднаній енергетичній системі України, по місту Харкову та Харківській області вводиться погодинний графік відключень електроенергії». 

Також «Харківобленерго» приносить жителям Харківщини вибачення за доставлені незручності, і попереджає, що в графіку можливі незначні коректування переліку споживачів, які підпадають під знеструмлення.

Як розповів 19 грудня під час обласної селекторної наради т.в.п. заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгеній Шахненко, графік відключення електроенергії в Харкові і Харківській області підприємства регіону просили надати давно. «Раніше опублікувати графік ми не могли, оскільки Міненерго не погоджувало нам точного ліміту споживання електроенергії. І ми б потрапили в неприємну ситуацію - стали б економити, і Міннерго ще більше б зменшило нам ліміти споживання. Сподіваюся, цей чіткий графік полегшить роботу підприємств і організацій Харківщини», - зазначив Євген Шахненко.