Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові обговорять питання еволюції мовної особистості військового лідера та комунікативного дисонансу сьогодення

У Харкові обговорять питання еволюції мовної особистості військового лідера та комунікативного дисонансу сьогодення

17-18 грудня в Національному університеті цивільного захисту (НУЦЗ) України відбудеться Міжнародна науково-практична конференція «Мова в професійному вимірі: комунікативно-культурний аспект». Понад 250 науковців із різних регіонів України та десяти країн зарубіжжя завітають до Харкова, щоб на науковому форумі обговорити питання формування професійної комунікативної компетенції особистості, стратегій ефективного навчання мови та її засвоєння. 17 грудня початок пленарного засідання ознаменує відеопрезентація в 3D-форматі «Професія – рятувальник» для учасників та гостей конференції. Ректор НУЦЗ України генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий вручить почесним гостям відзнаки університету. У форматі відеоконференцзв’язку вітатиме представників наукового форуму професор Центрального Мічиганського університету США, доктор філософії Том Мур.

На пленарному засіданні будуть розглянуті питання еволюції мовної особистості військового лідера, комунікативного дисонансу сьогодення, невербального спілкування як складової іншомовної комунікативної компетенції військовослужбовців, концептосфери мовної особистості, мови українського права тощо.

На секційних засіданнях провідні науковці працюватимуть над проблемами професійної мови в полікультурному суспільстві, мовної особистості, мовної картини світу та її відображення в мові, мовленні, свідомості; психолінгвістики, професійної комунікативної компетенції особистості та процесу її формування; комунікативної й пізнавальної стратегії ефективного навчання мови та її засвоєння; формування іншомовної комунікативної компетенції студентів, інноваційних методів і технологій комунікації в освіті й науці під час вивчення мови.

Захід розпочнеться о 10.00 в Національному університеті цивільного захисту України за адресою: м. Харків, вул. Чернишевська, 94. Акредитація ЗМІ триватиме до 17.00 16 грудня за тел.: 707-34-59.