Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародна організація з міграції відкриє офіс у Харкові для ефективної оцінки потреб переселенців

Міжнародна організація з міграції відкриє офіс у Харкові для ефективної оцінки потреб переселенців

Міжнародна організація з міграції (МОМ) за підтримки ЄС та Німеччини розширює свою допомогу вимушеним переселенцям із Криму і Донбасу і надасть її ще близько 20 тис. чоловік. Як говориться в повідомленні представництва МОМ в Україні, гуманітарна допомога надаватиметься завдяки фінансуванню від ЄС, який виділив на це 6,5 млн.євро, і Німеччини, яка надає 680 тис. євро. Зокрема, разові грошові виплати будуть надані більше 5300 вразливим сім'ям і окремим особам з особливими потребами в Харківській області. Цей регіон обраний тому, що межує з Донбасом і розмістив близько чверті всіх вимушених переселенців.

«Грошова допомога - найефективніша в такій ситуації, вона дозволяє гідно прийти на допомогу вразливим сім'ям і дає їм можливість покрити такі потреби, як плата за житло, придбання теплого одягу, ліків та інших необхідних речей», - зазначив голова представництва Бюро ЄС з гуманітарної допомоги та цивільного захисту в Україні Мамар Мерзук.

Щоб збільшити свою допомогу на Сході України, МОМ також має намір відкрити офіс у Харкові для ефективної оцінки потреб переселенців і розробки довгострокових рішень з соціальної та економічної інтеграції таких осіб.

Також в повідомленні говориться, що теплий одяг, зимове взуття, обігрівачі, постільна білизна та інші речі будуть надані ще 1400 переселенцям завдяки внеску Німеччини в програму гуманітарної допомоги МОМ. Фінансована Німеччиною ініціатива також включатиме поліпшення умов проживання в деяких гуртожитках, санаторіях та інших подібних закладах, де зараз розмістилися переселенці. За оцінками, в таких центрах залишаються близько 10% від загальної кількості переселенців.

У цілому близько 8 тис. переселенців отримали від МОМ теплі речі, взуття, ковдри, засоби побуту та гігієни, придбані на гроші ООН, США, Норвегії та Швейцарії.