Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З Харкова до Нідерландів відправили чотири останні автомобіля з уламками літака «Боїнг-777»

З Харкова до Нідерландів відправили чотири останні автомобіля з уламками літака «Боїнг-777»

Сьогодні, 8 грудня, з Харкова в Нідерланди відправили останні автомобілі з уламками літака «Боїнг-777» рейсу МН17, який зазнав аварії в Донецькій області. 4 вантажівки в супроводі ДАІ вранці виїхали з території станції "Харків-Ліски". Як розповів голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, колона автомобілів з уламками «Боїнга» спочатку проїде на пункт пропуску «Пісочин», після чого, за сприятливих погодних умов, колона попрямує до Києва.

Всього, за словами губернатора, з Харкова до Нідерландів протягом тижня були відправлені 16 автомобілів з уламками літака. Обсяг вантажу склав майже 650 куб. м.

"Сьогодні ми закінчуємо роботу цього року. З нашого боку в даній роботі брали участь близько 600 осіб. Це була максимальна кількість. Зараз були задіяні 50 наших співробітників та 15 працівників внутрішніх справ, які зайняті в охороні об'єкта", - повідомив Ігор Балута.

«Ми прийняли рішення відправлятися сьогодні, хоча на дорогах ожеледиця. Колона рухається не так швидко як могла б, оскільки через міркування безпеки водії не поспішають. По всьому шляху проходження колони її супроводжує дорожня поліція», - зазначила представник ради безпеки Королівства Нідерландів Аннеке Бовенс.

Також представник ради безпеки Нідерландів повідомила, що протягом тижня в Нідерланди повинен прибути перший конвой з уламками літака «Боїнг-777» рейсу МН17. «Сьогодні дуже пам'ятний день. Ця колона покине межі Харківської області, а інші, раніше відправлені автомобілі, вже знаходяться на шляху до Голландії. Очікується, що протягом цього тижня в Нідерланди прибуде перший відправлений конвой. Його зустрічатимуть родичі жертв авіакатастрофи», - сказала вона.

Аннеке Бовенс додала, що як тільки уламки будуть доставлені в Нідерланди, Рада безпеки почне роботу з їх дослідження і реконструкції літака.