Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В рамках реалізації програми з територіальної оборони області, буде відремонтована бронетанкова техніка і казарма для військових

В рамках реалізації програми з територіальної оборони області, буде відремонтована бронетанкова техніка і казарма для військових

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута провів робочу нараду, в ході якої були розглянуті питання щодо боротьби з корупцією, а також освоєння коштів, виділених на реалізацію програм з територіальної оборони Харківської області та облаштування державного кордону. У нараді взяли участь представники Харківського прикордонного загону, обласного військового комісаріату, Головного управління Внутрішніх справ в Харківській області, Служби безпеки України, профільних департаментів та управлінь ХОДА.

«Всі гроші, які були виділені сесією Харківської обласної ради за цими програмами в середині жовтня, отримані тими структурами, які повинні їх освоїти. По всіх коштах затверджені кошториси їх вищестоящим керівництвом (Державною прикордонною службою та Міністерством оборони України), проведені тендери, практично по всіх позиціях визначені підрядники, і зараз проходить стадія укладання договорів», - розповів заступник Директора Департаменту - начальник Управління оборонної та мобілізаційної роботи ХОДА Валерій Андрєєв.

Він підкреслив, що до 21 грудня відповідні документи будуть представлені в казначейство.

Як зазначив керівник області Ігор Балута, по лінії територіальної оборони в цьому фінансовому році гроші будуть витрачені на ремонт бронетанкової техніки, придбання речового майна для підрозділів територіальної оборони, ремонт казарми, в якій будуть при необхідності розміщуватися підрозділи територіальної оборони.

В рамках реалізації програми по обладнанню державного кордону буде проведена закупівля матеріалів для облаштування "стіни" - стійки, сітка, колючий дріт, система сигналізації і т.д. Роботи будуть проведені силами Державної прикордонної служби України, коли дозволять погодні умови.

Довідка. 2 жовтня в ході позачергової сесії Харківської облради депутати прийняли "Програму територіальної оборони Харківської області на період 2014-2015 років", яка передбачає: забезпечення формування та змісту батальйонів та підрозділів територіальної оборони; організацію та проведення бойової підготовки особового складу підрозділів територіальної оборони; всебічне матеріально-технічне забезпечення об'єктів територіальної оборони; організацію місць для зберігання зброї, боєприпасів, а також місць для розміщення особового складу. На реалізацію Програми необхідно 8 млн. 59,8 тис.грн.

Також депутати облради внесли зміни до Програми "Облаштування та реконструкція українсько-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області" на період до 2015 року. Зокрема, внесеними змінами до Програми передбачається надати допомогу в розмірі 6 млн.грн. (3,5 млн. - В 2014 р, 2,59 млн.грн. - В 2015 г.) Харківському прикордонному загону Державної прикордонної служби України у проведенні заходів щодо інженерно-технічного облаштування окремих ділянок місцевості в прикордонній смузі в межах Харківської області.