Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мала академія наук підписала договір про співпрацю з Північно-східним науковим центром НАН і МОН України та Радами ректорів трьох областей

Мала академія наук підписала договір про співпрацю з Північно-східним науковим центром НАН і МОН України та Радами ректорів трьох областей

У Харківському національному університеті ім. Каразіна 5 грудня відбулося підписання Договору про співпрацю між Національним центром «Мала академія наук України», Північно-східним науковим центром (ПСНЦ) Національної Академії наук України та Міністерства освіти і науки України та Радами ректорів Харківської, Полтавської та Сумської областей. На засіданні були присутні заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, президент МАН України Станіслав Довгий, президент Харківського територіального відділення МАН України Віль Бакіров, глава ПСНЦ НАН України Володимир Семиноженко, ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв, ректор Полтавського технічного університету ім. Ю. Кондратюка Володимир Онищенко. 

Договір передбачає реалізацію плану заходів, зокрема, на 2015 рік, які будуть сприяти максимальному залученню можливостей академічних, галузевих наукових установ і вузів до освітнього та творчого процесу, збільшенню чисельності членів МАН, активізації просвітницької та профорієнтаційної діяльності в школах нашого регіону. «Таким чином, в рамках співпраці ПСНЦ, МАН та університетів трьох регіонів розпочнеться великий пілотний проект, який в перспективі може бути розширений до масштабів країни», - зазначив Віль Бакіров.

«Учні Харківщини є безумовними лідерами в інтелектуальних змаганнях. З 2002 року команда області залишається лідером за кількістю призових місць на фінальному етапі конкурсу-захисту МАН. Але головне не визнання, а розвиток славних традицій відділення, збереження і примноження інтелектуального потенціалу держави, виховання високоосвічених громадян України - за ними майбутнє нашої країни», - підкреслила Юлія Світлична.

Також на засіданні було оголошено про створення спільної почесної нагороди - медалі імені Л.Д. Ландау, якою будуть нагороджуватися студенти та учні-члени МАН, які мають видатні досягнення у вивченні фізичних, хімічних і математичних наук, і які займаються науково-дослідницькою діяльністю.

Крім того, під час заходу були вручені ювілейні медалі до 200-річчя Т. Шевченка за активну участь у діяльності МАН України та ювілейні медалі до 90-річчя Жоржа Шарпака кращим студентам та учням в галузі фізики.