Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відкрито виставку, присвячену 130-річчю з дня народження Зінаїди Серебрякової

У Харкові відкрито виставку, присвячену 130-річчю з дня народження Зінаїди Серебрякової

2 грудня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Обласного центру культури і мистецтва відбулося відкриття виставки, присвяченої 130-річчю з дня народження харківської художниці Зінаїди Серебрякової. На виставці представлені роботи пленерістов «Ненудного пленеру - 2014», який проходив в селі Нескучне (Харківська обл.). Саме в цьому селі народилася, зустріла свою єдину на все життя любов, народила двох дітей і створила свої полотна Зінаїда Серебрякова (1884-1967).

Організатором пленеру став голова ради неформального товариства друзів Зінаїди Серебрякової - Михайло Красиков. У створенні творчих робіт в пам'ять Зінаїди Серебрякової брали участь не тільки професіонали, а й початківці художники і аматори.

Як зазначив Михайло Красиков, надалі в пам'ять про Зінаїді Серебрякової можливе проведення більш масштабних заходів, ніж виставки: «У планах відкрити в Нескучне Будинок творчості художників імені Серебрякової. Щоб туди могли в будь-який час приїхати художники і зупинитися, малювати, спілкуватися. Крім цього, ми хочемо відкрити культурно-історичний центр пам'яті родини Лансере-Бенуа-Серебрякова і перші кроки в цьому напрямку вже робимо, але це робота не одного дня».

Виставка триватиме до 17 грудня.

10 грудня о 17:00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» буде представлена презентація ювілейних видавництв, і пройде лекція мистецтвознавця Олега Коваля на тему «Зінаїда Серебрякова і художні тренди ХХI століття».

Довідка. Зінаїда Серебрякова - художниця, учасниця об'єднання «Мир искусства», одна з перших вітчизняних майстрів-жінок, що увійшли в історію живопису.