Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові перевантажують уламки «Боинг 777» рейсу MH17, які вирушать до Нідерландів

У Харкові перевантажують уламки «Боинг 777» рейсу MH17, які вирушать до Нідерландів

Про це заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, побувавши на місці перевантаження частин літака "Боинг 777» із залізничних напіввагонів на автодлінномери, які прибули з Нідерландів. У роботі беруть участь голландські й українські фахівці, які відзначили чітку організацію робіт та подякували голови ХОДА за допомогу. «Далі на місці перевантаження будуть оформлені митні документи, і вантаж відправиться до Нідерландів», - зазначив Ігор Балута.

За словами керівника області, перші автомобілі візьмуть курс на Нідерланди вже завтра, а останні підуть в наступний понеділок, 8 грудня, коли буде завершено оформлення всіх документів.

Нагадаємо, раніше голова ХОДА Ігор Балута повідомив, що уламки малайзійського авіалайнера «Боїнг-777» рейсу МН17, знайдені на місці катастрофи в Донецькій області, будуть відправлятися з Харкова до Нідерландів не по залізниці, як передбачалося раніше, а автотранспортом. Керівник області зазначив, що фрагменти літака будуть перевантажені в 20 автомобілів, які будуть відправляти у міру завантаження колонами по 4-5 машин у супроводі охорони і ДАІ. Процес відправки уламків займе до 7 днів.