Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Працівники позашкільної освіти обговорили питання національно-патріотичного виховання молоді

Працівники позашкільної освіти обговорили питання національно-патріотичного виховання молоді

В Харківському обласному Палаці дитячої та юнацької творчості» 26 листопада відбувся ІІ обласний Форум працівників позашкільної освіти. У Форумі взяли участь представники Департаменту науки і освіти обласної державної адміністрації, спеціалісти відділів освіти районів/міст області та понад 200 працівників позашкільної освіти Харківщини. Завдання, які стояли перед організаторами форуму, - окреслити пріоритети позашкільної освіти, висвітлити основні напрямки діяльності позашкільних навчальних закладів у сучасних умовах, обговорити зміст й засоби національно-патріотичного виховання молоді та реалізації у навчально-виховному процесі позашкільних навчальних закладів заходів, спрямованих на розвиток інтересу у дітей до науково-технічної творчості.

У рамках заходу розглядалися питання туристсько-краєзнавчої діяльності, музейної педагогіки, формування громадянської позиції особистості засобами фізичної культури і спорту, виховання підростаючого покоління на принципах відродження української традиційної культури та про функціонування комплексного позашкільного навчального закладу в умовах оновлення змісту освіти.

Учасники форуму переглянули відеофільм «Світ дитинства – світ творчості», що створений за підсумками роботи позашкільних навчальних закладів у 2014 році.