Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському інституті держуправління відкрилася науково-освітня виставка

У Харківському інституті держуправління відкрилася науково-освітня виставка

У Харківському регіональному інституті державного управління НАДУ при Президентові України 27 листопада відкрилася науково-освітня виставка «Публічне управління XXI», приурочена до Всесвітнього дня науки. У відкритті виставки взяли участь заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична, директор Департаменту науки і освіти Анатолій Бабічев і директор Харківського регіонального інституту державного управління НАДУ при Президентові України Людмила Бєлова. 

Від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути гостей привітала Юлія Світлична.

«Останнім часом формувалася думка, що українська наука, перебуваючи в складній ситуації, відходить в історію, проте наші вчені невтомно доводять зворотне. Доказом цього служать нові досягнення і відкриття нових технологій. Одним із кроків просування наукового потенціалу Харківщини буде підготовка першого каталогу інвестиційних пропозицій в сфері інноваційних, фундаментальних і прикладних науково-технічних розробок для системного просування їх на ринку», - зазначила Юлія Світлична.

Також заступник голови ХОДА підкреслила, що формуванням каталогу зараз займається Харківська облдержадміністрація. Мова йде про серйозні проекти, які мають високий комерційний потенціал і можуть принести ефект як від безпосереднього впровадження, так і в результаті трансферу технологій, виробництва та продажу нового обладнання.

На виставці вітчизняні та іноземні вищі навчальні заклади, що здійснюють підготовку фахівців у сфері публічного управління, представили свої кращі наукові та навчально-методичні розробки в цій галузі, а також результати науково-дослідних робіт, освітніх проектів, науково-прикладних програм співробітництва з публічними органами влади. Крім того, на виставці можна ознайомитися з професійними та науково-популярними виданнями у сфері публічного управління, електронними навчально-методичними комплексами.

Виставка продовжить свою роботу і завтра, 28 листопада, з 10.00.