Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові урочисто зустріли бійців 22-го батальйону територіальної оборони, які повернулися із зони АТО

У Харкові урочисто зустріли бійців 22-го батальйону територіальної оборони, які повернулися із зони АТО

19 листопада на площі Свободи в Харкові відбулися урочисті заходи з нагоди виведення 22-го батальйону територіальної оборони Харківської області із зони АТО. Зустріти бійців батальйону прийшли сотні харків'ян, багато з них - з квітами, прапорами та подарунками. Командиру батальйону тероборони Сергію Горбенко вручили коровай. На площі Свободи також виступив військовий оркестр Харківського університету Повітряних сил ім. І. Кожедуба. Після чого захід продовжив святковий концерт, в якому взяли участь представники громадських організацій Харківщини та волонтери.

Як розповів Сергій Горбенко, бійці батальйону впоралися з виконанням бойового завдання в зоні АТО з найменшими втратами. Так, за час несення служби в Луганській області дві людини загинули і п'ятнадцять отримали поранення. Первісна чисельність батальйону становила 423 особи.

Тепер 22-й батальйон увійде до складу 92-ї окремої механізованої бригади та перебуватиме в Харкові до двох місяців. Планується доукомплектация батальйону людьми, технікою і зброєю.

Нагадаємо, 22-й батальйон територіальної оборони Харківської області був сформований в квітні поточного року, а в травні вже був направлений на блокпости в Луганську область. Батальйон повинні були передислокувати в Харківську область ще до кінця жовтня, проте повернення було відкладено через гостру необхідність його присутності на сході країни. Таке рішення було прийнято Міністерством оборони.

22-й батальйон територіальної оборони Харківської області - один із самих багатостраждальних батальйонів України: за час його існування бійців захоплювали в полон, неодноразово обстрілювали їх блокпости з РСЗВ (реактивні системи залпового вогню). При цьому спорядження і боєприпаси у бійців були вкрай обмежені.