Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звіт про виконання Програми територіальної оборони Харківської області та Програми облаштування та реконструкції державного кордону станом на 6 листопада, опублікований на сайті Харківської облради 10 листопада 2014 року, некоректний і не містить об'єктивних коментарів

Звіт про виконання Програми територіальної оборони Харківської області та Програми облаштування та реконструкції державного кордону станом на 6 листопада, опублікований на сайті Харківської облради 10 листопада 2014 року, некоректний і не містить об'єктивних коментарів

За інформацією Директора Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації Анатолія Шевцова, реалізація обох Програм станом на 10 листопада 2014 року знаходиться на стадії організаційно-документальної роботи: гроші передбачені обома програмами, 16 і 17 жовтня поточного року були в повному обсязі перераховані з Харківської обласної державної адміністрації Харківському обласному військовому комісаріату і Харківському прикордонному загону як безпосереднім розпорядникам даних фінансових коштів. В даний час вказані організації в установленому законом порядку провели узгодження своїх фінансових кошторисів з вищестоящим керівництвом і завершують відпрацювання договірних та проектно-кошторисних документів.

До середини грудня поточного року за Програмою територіальної оборони області передбачається освоїти понад 1 млн. грн. За програмою реконструкції україно-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області безпосереднього виконанню робіт повинні також передувати виділення земельних ділянок та проведення конкурсних процедур, передбачених чинним законодавством України. Конкурсних торгів не минути і по Програмі територіальної оборони.

«Кошти, виділені Харківською обласною радою на реалізацію обох програм, не можуть бути повернуті до державного бюджету, анульовані або використані на інші цілі, оскільки знаходяться на спецрахунку і є «перехідними» - переходять на наступний фінансовий рік, - підкреслив Анатолій Шевцов. - Обидві програми - довгострокові, не обмежені 2014-м бюджетним роком».

Таблиці, представлені на сайті Харківської обласної ради як звіт, не містять необхідних роз'яснень про порядок, строки і механізм виконання обох програм.

У листі голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути від 10 листопада №01-73/7708 на ім'я голови Харківської обласної ради Сергія Чернова сказано: «Станом на 6 листопада 2014 року Департаментом оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами затверджено детальний розрахунок використання коштів за Програмою територіальної оборони Харківської області на період 2014 - 2015 років. Виконання даної програми розпочнеться після затвердження кошторису Міністерством оборони України. Аналогічна ситуація і з регіональною програмою «Облаштування та реконструкція україно-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області» на період до 2015 року. Реалізація цієї програми розпочнеться після затвердження відповідного кошторису Адміністрацією державної прикордонної служби України».

Довідка. 2 жовтня в ході позачергової сесії Харківської облради депутати прийняли "Програму територіальної оборони Харківської області на період 2014-2015 років", яка передбачає: забезпечення формування та змісту батальйонів та підрозділів територіальної оборони; організацію та проведення бойової підготовки особового складу підрозділів територіальної оборони; всебічне матеріально-технічне забезпечення об'єктів територіальної оборони; організацію місць для зберігання зброї, боєприпасів, а також місць для розміщення особового складу. На реалізацію Програми необхідно 8 млн. 59,8 тис.грн.

Також депутати облради внесли зміни до Програми "Облаштування та реконструкція українсько-російської ділянки державного кордону в межах Харківської області" на період до 2015 року. Зокрема, внесеними змінами до Програми передбачається надати допомогу в розмірі 6 млн.грн. (3,5 млн. - В 2014 р, 2,59 млн.грн. - В 2015 г.) Харківському прикордонному загону Державної прикордонної служби України у проведенні заходів щодо інженерно-технічного облаштування окремих ділянок місцевості в прикордонній смузі в межах Харківської області.