Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку опалювального сезону Харківська область змогла заощадити 38% газу

З початку опалювального сезону Харківська область змогла заощадити 38% газу

За рахунок впровадження нових технологій, удосконалення існуючих котелень, інших організаційних заходів Харківській області вдалося з початку опалювального сезону вийти майже на 38% економії газу. Про це 5 листопада в ході підсумкової прес-конференції повідомив заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома. «Особливість цього опалювального сезону в тому, що при доведених лімітах поставки газу основний упор ми робили на утепленні житлового фонду, на зниження втрат при транспортуванні теплоносія і на енергозбереженні. 22% газу нам вдалося заощадити тільки за рахунок переведення протягом 3 років газових котелень на альтернативні види палива. Водночас, сьогодні приблизно 40% втрати тепла йде по житловому фонду та теплотрасах. Якщо ми скоротимо втрати, тоді ми заощадимо і на газі, і на електроенергії. На жаль, для того щоб виконати весь обсяг робіт з енергозбереження в житловому фонді, необхідно близько 30 млрд. грн.», - сказав Василь Хома.

Він також зазначив, що Харківська область при достатньому запасі палива на ТЕЦ здатна повністю забезпечувати свої потреби в електроенергії.

«Наші ТЕЦ можуть виробляти 2000 мВт/год, а зразкову споживання Харківської області 1000 - 1100 мВт /год. Але сьогодні, маючи невеликі запаси вугілля, ми виробляємо приблизно 480 мВт/год. Існує значний дисбаланс між виробництвом і споживанням. Тому доводиться економити і на електроенергії теж. Дуже важливо, щоб люди зрозуміли - нам потрібно навчитися економити. І в першу чергу, вони заощадять кошти свого сімейного бюджету», - сказав заступник голови обласної державної адміністрації.