Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Василь Хома та Вадим Глушко провели зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні

Василь Хома та Вадим Глушко провели зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні

Сьогодні, 5 листопада, заступник голови обласної державної адміністрації – керівник апарату ХОДА Василь Хома та т.в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Вадим Глушко провели зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Чеської Республіки в Україні паном Іваном Почухом та Регіональним представником Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Білорусі, Молдові та Україні паном Олдріхом Андрисеком.

У зустрічі також взяли участь Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, директор Департаменту охорони здоров’я ХОДА Олександр Галацан, перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, начальник ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Харківській області Павло Одарюк.

У ході зустрічі мова йшла про ситуацію в Україні і в Харківській області, про надання гуманітарної допомоги від Уряду Чехії вимушеним переселенцям, співпрацю та налагодження економічних, освітніх та культурних зв’язків між Харківщиною та Південноморавським краєм Чеської Республіки, надання технічної допомоги Україні на шляху її вступу до Євросоюзу.

Пан Посол відзначив, що з листопада 2013 року, попри всі труднощі, Україна пройшла величезний шлях становлення, як європейська держава. Чеська Республіка хотіла б підтримати її на цьому шляху, в тому числі, розвиваючи відносини з Харківською областю в галузях економіки, культури, освіти.

«Хочу вас запевнити, що Чеська Республіка без коливань стоїть на боці України і готова допомогти їй на складному шляху інтеграції в Європейське співтовариство, а в перспективі - увійти в нього в якості повноцінного члена. Те, що ми сьогодні робимо - це тільки маленька гуманітарна допомога, прояв нашої з вами солідарності. Але ми б хотіли поділитися з вами нашим досвідом проведення трансформації і реформ, який неминучий на цьому шляху. Для нас це дуже важливо», - сказав пан Посол.