Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківському історичному музею буде присвоєно ім'я його засновника, академіка АН України Миколи Сумцова

Харківському історичному музею буде присвоєно ім'я його засновника, академіка АН України Миколи Сумцова

В Харківському історичному музеї відбулося засідання круглого столу «Люди ініціативи дорогі в усі часи», присвячене 160-річчю з дня народження Миколи Федоровича Сумцова. Учасниками заходу були викладачі та студенти вищих навчальних закладів Харкова, музейні працівникі та краєзнавці, представники Харківської обласної ради, Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації. В рамках заходу відбулося громадське обговорення питання присвоєння Харківському історичному музею імені його засновника і першого директора, академіка АН України М.Ф. Сумцова.

Учасники круглого столу обговорили різнопланову діяльність Миколи Сумцова, його внесок в розвиток науки та культури Слобожанщині. Онука М.Ф. Сумцова – Ганна Хіріна представила його постать з точки зору родинних спогадів, і подарувала Харківському історичному музею портрет доньки академіка з родинної колекції.

Також було продемонстровано документальний фільм «М. Ф. Сумцов – директор Музею Слобідської України імені Г. С. Сковороди», створений співробітниками відділу науково-інформаційних технологій та маркетингу Харківського історичного музею.

За підсумками засідання було прийнято резолюцію щодо доцільності присвоєння імені Миколи Федоровича Сумцова обласному комунальному закладу «Харківський історичний музей».