Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область повністю готова до проведення виборів. Володимир Свєтличний

Харківська область повністю готова до проведення виборів. Володимир Свєтличний

Про це сьогодні, 25 жовтня, під час зустрічі з представниками Національного демократичного інституту: директором Національного Демократичного Інституту в Республіці Вірменія Гегамом Саргсяном і колишнім Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Болгарія в Республіці Ірак, Радником Міністра закордонних справ Болгарії паном Валерієм Ратчевим заявив заступник керівника апарату ХОДА Володимир Свєтличний. У зустрічі також взяли участь директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату ХОДА Олександр Євсєєв.

«На території області створено 14 мажоритарних округів, 7 з них знаходяться у Харкові, стільки ж - на території області. Для організації голосування та підрахунку голосів створені 1684 виборчих дільниці - 605 на території м Харкова, решта - в області», - зазначив Володимир Свєтличний.

За його словами, на сьогоднішній день підготовка дільниць до виборів закінчена в усіх напрямках. Всі комісії забезпечені інвентарем, обладнанням, оргтехнікою. 23-24 жовтня в область були доставлені бюлетені з Центральної виборчої комісії, сьогодні закінчується їх доставка на виборчі дільниці.

«У приміщеннях виборчих комісій створені всі умови, перш за все, для безпечного проведення виборів. Усі виборчі дільниці взяті під охорону співробітниками ГУ МВСУ в Харківській області, проведено заходи з пожежної безпеки, забезпечено стале енергопостачання», - підкреслив Володимир Свєтличний.

За інформацією заступника керівника апарату ХОДА, на сьогоднішній день в списки виборців внесено 2 139 882 виборця по Харківській області. У виборчому процесі візьмуть участь 154 виборця з АР Крим та м.Севастополя, а також 2 118 виборців з Донецької та Луганської областей, які тимчасово перебувають на території Харківщини.

Гегам Саргсян зазначив, що неодноразово виступав в ролі спостерігача під час виборів, зокрема, під час останніх виборів Президента України, і висловив надію, що майбутні вибори пройдуть так само організовано і демократично.

За його словами, делегація спостерігачів із США, яка прибула в Україну, налічує 17 осіб - це конгресмени, сенатори, дипломати. Половина з них будуть працювати в Києві, решта - по різних містах України.