Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми проводимо ці вибори, розуміючи, як нам діяти і які на нас чекають ризики. Василь Хома

Ми проводимо ці вибори, розуміючи, як нам діяти і які на нас чекають ризики. Василь Хома

У Харківській області будуть вжиті всі заходи для безпеки проведення позачергових виборів народних депутатів України, які пройдуть 26 жовтня. Про це заявив заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, керівництво області та правоохоронні органи напрацювали певний досвід щодо забезпечення правопорядку при проведенні виборів Президента України. «Звичайно, в ході президентських виборів в травні нам не все вдалося, що планували. Хоча тоді вибори пройшли досить спокійно і без пригод. Позачергові парламентські вибори ми проводимо, розуміючи, як нам діяти, які нас чекають ризики і що нам треба зробити, щоб і до виборів, і в момент голосування, і після закриття дільниць, коли буде йти підрахунок голосів і виконуватися доставка протоколів в окружні комісії та в ЦВК, все пройшло без провокацій і без порушень», - зазначив Василь Хома.

Віце-губернатор підкреслив, що правоохоронні органи спільно з облдержадміністрацією розробили план заходів з безпеки під час проведення позачергових виборів народних депутатів. «Під час проведення виборів на всіх виборчих дільницях будуть знаходитися представники правоохоронних органів. У кожному районі області та містах обласного значення, а також в місті Харкові працюватимуть оперативні групи швидкого реагування. Крім того, в ході проведення виборів будуть задіяні співробітники СБУ, прокуратури, МНС, громадські активісти. Також будуть приведені в повну готовність медичні служби", - розповів Василь Хома.

Він також зазначив, що важлива роль приділятиметься питанням збереження документів. «Адже сьогодні окружні комісії закінчують прийом бюлетенів, які передадуть в дільничні комісії. Необхідно, щоб на дільницях, де зберігатимуться як списки виборців, так і бюлетені, було забезпечене їх збереження. Тому на дільницях буде організовано чергування правоохоронців», - додав заступник голови ХОДА.

Василь Хома підкреслив, що головне - заспокоїти громадську думку, щоб люди не хвилювалися і прийшли на виборчі дільниці проголосувати. «У цьому плані Харківською облдержадміністрацією спільно з правоохоронними органами та громадськими організаціями було зроблено все, щоб не допустити поширення неправдивої інформації про можливі різні позаштатні ситуації на дільницях», - сказав віце-губернатор.