Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бюджет Харківської області за 9 місяців виконано на 100,9%

Бюджет Харківської області за 9 місяців виконано на 100,9%

До загального фонду бюджету Харківської області у січні - вересні 2014 року надійшло 3 млрд. 759,5 млн. грн. або 100,9% до плану, затвердженому органами місцевого самоврядування. Про це 24 жовтня під час обласної селекторної наради про виконання показників місцевих бюджетів області за третій квартал 2014 і стан реалізації заходів щодо збалансованості показників місцевих бюджетів області повідомив Директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Сергій Овсянников. Місцеві бюджети отримали додатково фінансовий ресурс від перевиконання доходної частини (більш ніж на 5%) в цілому 59,8 млн. грн.  

За 9 місяців поточного року з державного бюджету область отримала дотації в обсязі 2 млрд. 122 млн. грн. і цільові субвенції на загальну суму 2 млрд. 210,9 млн. грн.

Видаткова частина загального фонду місцевих бюджетів області виконана на суму 7 млрд. 994,2 млн. грн., або на 92,6% до плану. Кошти місцевих бюджетів, в першу чергу, спрямовані на виплату заробітної плати та фінансування інших захищених видатків. Станом на 01.10.2014 р заборгованість з виплати заробітної плати працівників бюджетних установ відсутня.

Під час селекторної наради Сергій Овсянников звернув увагу керівників районів на економне використання бюджетних коштів, економне споживання бюджетними установами енергоносіїв, особливо газу, а також на недопущення фактів виплати стимулюючих надбавок працівникам в ситуації, коли місцевий бюджет є незбалансованим, або має незабезпеченість до кінця року по заробітній платі та енергоносіям.

Сергій Овсянников дав доручення главам районів позначити всі ті недоліки, які були допущені ними при плануванні і виконанні бюджетів, і виправити їх, щоб забезпечити кошти на виплату зарплат бюджетникам та оплату енергоносіїв до кінця року.