Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Петро Порошенко сподівається на значний прогрес у газовому питанні в результаті переговорів з Володимиром Путіним

Петро Порошенко сподівається на значний прогрес у газовому питанні в результаті переговорів з Володимиром Путіним

Президент України Петро Порошенко сподівається на значний прогрес у газовому питанні в результаті переговорів з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним 17 жовтня о Мілані. Про це Петро Порошенко повідомив сьогодні під час брифінгу в Харкові. "Ми дуже близькі зараз до того, щоб врегулювати питання газової суперечки з Російською Федерацією. Я думаю і сподіваюся, що значний прогрес буде продемонстрований 17 жовтня, в наступну п'ятницю, в Мілані, де крім питань Мирного плану, режиму припинення вогню, перевірки виконання мінських домовленостей, обговорюватиметься питання і енергетичної безпеки", - зазначив президент України.

Петро Порошенко також підкреслив, що проблема полягає не тільки в протистоянні "Нафтогазу" і "Газпрому", звернення до Стокгольмського арбітражу, але й у тому, що необхідно знайти компроміс, який дозволить використовувати помірні фінансові можливості України для забезпечення як транзиту газу, так і поставок газу Україні. "Ми вважаємо, що пропозиції України абсолютно чіткі, конкретні і обґрунтовані", - додав Президент.

У той же час глава держави зазначив, що до цих пір залишається складною ситуація із забезпеченням газом окупованих територій. "Там фактично готівкою гроші з людей збираються, а Україну не передаються. Україна не отримала жодної копійки за газ, що поставляється на ці території", - підкреслив Петро Порошенко.

Також, за словами Президента, проблемним залишається питання з поставкою електроенергії.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 11 жовтня відвідав Харківську область з робочим візитом. У поїздці Президента супроводжували віце прем'єр-міністр Володимир Гройсман, голова Харківської ОДА Ігор Балута, члени уряду. Петро Порошенко відвідав ДП «Завод ім. Малишева», провів зустріч з активом області в Палаці студентів Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, а також відвідав Харківський університет повітряних сил ім. І. Кожедуба.