Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З нагоди Всесвітнього дня пошти у Харкові відбулася Всеукраїнська акція «За мир у єдиній Україні»

З нагоди Всесвітнього дня пошти у Харкові відбулася Всеукраїнська акція «За мир у єдиній Україні»

9 жовтня з нагоди Всесвітнього дня пошти на Привокзальній площі Харкова відбулася Всеукраїнська акція «За мир у єдиній Україні», організована Харківською дирекцією УДППЗ «Укрпошта». У заході взяли участь директор Департаменту інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури ХОДА Євген Водовозов, директор з питань діяльності філіалів Генеральної дирекції УДППЗ «Укрпошта» Ваграм Гулян, т. в. о. директора Харківської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Олена Гончарова.

«Щомісяця співробітники Харківської дирекції «Укрпошта» доставляють 200 тисяч листів, близько сотні тисяч посилок і 340 тисяч пенсій жителям нашої області. Я від усієї душі вітаю вас зі святом. Бажаю всім нам мирного неба і щоб ви доставляли виключно позитивні емоції своїм адресатам, приносячи в оселі українців лист або посилку. Низький вам уклін», - привітав поштовиків Эвген Водовозов.

За словами Ваграма Гуляна, сучасна пошта активно працює в секторі поштових та банківських послуг, логістики, каталожної торгівлі та прямої поштової розсилки, активно розвиває інформаційні технології, гібридну пошту і електронну комерцію.

«Пошта завжди була і є невід’ємною частиною суспільства. Щодня, незважаючи на погоду, листоноші приносять пошту адресатам, долаючи великі відстані, нерідко більше 10-ти кілометрів за день. Сьогодні для багатьох людей, особливо похилого віку, працівники пошти є чи не єдиним джерелом інформації, доброї звістки та привітного слова, адже разом із листами та газетами приносять в кожен дім надію на краще», - сказав він.

Євген Водовозов та Ваграм Гуляй здійснити урочисте спецпогашення художнього поштового конверту «Україна – єдина країна», зображення на якому уособлюють мир, достаток та благополуччя нашої Батьківщини.

24 підготовлених конверти з побажаннями миру та єдності народу України від харків’ян відправлені в усі куточки країни, а в небо над площею заради миру та єдності здійнялися жовто-блакитні повітряні кульки.

Довідка. Щороку 9 жовтня світове поштове співтовариство відзначає Всесвітній день пошти на честь історичної дати – 9 жовтня 1874 року, коли було створено Всесвітній поштовий союз. Сьогодні «пошта» розмовляє 6800 мовами своїх клієнтів і є найдовшою у світі мережею фізичної доставки пошти.

Напередодні Всесвітнього дня пошти Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» провело «Міжнародний тиждень листа». 8 жовтня, в рамках акції, відбулось відправлення листа з побажання миру та єдності від харків’ян всьому народові України. До написання побажань долучились і вихованці Харківського санаторно-навчально-виховного комплексу №13.