Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові кожен дев’ятий поранений в зоні АТО боєць направляється до ЛОР-лікарів

У Харкові кожен дев’ятий поранений в зоні АТО боєць направляється до ЛОР-лікарів

За повідомленням Регіонального медіа-центру Міністерства Оборони України, у Харкові фахівці Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (ВМКЦ ПнР) в стаціонарних умовах надали допомогу більш ніж 2 тис. 200 бійцям різних силових структур, пораненим під час ведення бойових дій на Донбасі. Серед них - понад 2 тис. військовослужбовців Збройних Сил, близько 180 співробітників МВС, 40 воїнів-прикордонників і бійців СБУ, а також 13 цивільних громадян.

Кожен дев’ятий постраждалий в зоні антитерористичної операції, який надходить до ВМКЦ ПнР, потрапляє до клініки отоларингології та офтальмології. Колектив цього найменшого структурного підрозділу Центру нараховує лише півтора десятка одиниць медперсоналу, проте в його палатах одночасно перебуває до 50 осіб.

«Свою роботу ми називаємо ювелірною, бо деякі наші прилади можна побачити через мікроскоп. Іноді моїм офіцерам доводиться робити до 5 операцій на добу і паралельно слідкувати за процесом одужання 10-12 осіб. Проте, ми ніколи не скаржимося на відсутність вихідних. Бо знаємо, наших знань і допомоги потребують українські герої», - сказав начальник клініки отоларингології та офтальмології полковник медичної служби Олексій Фураєв.

Троє військових лікарів клініки, включаючи її начальника, добровільно перебували у польових таборах на Донбасі. Хоча командування ВМКЦ ПнР отримало рапорти від кожного другого фахівця клініки про направлення до району військового конфлікту.

За словами командування Центру, усе необхідне для роботи з пацієнтами надходить, як централізовано з Києва, так і від харківських благодійників. Список необхідного майна постійно корегується, виходячи з потреб на кожен день.