Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківському районі експерти та студенти обговорили питання механізації виробництва сільськогосподарської продукції

У Харківському районі експерти та студенти обговорили питання механізації виробництва сільськогосподарської продукції

На базі навчального центру Харківського національного технічного університету сільського господарства імені П. Василенка в с. Первомайське Харківського району відбувся регіональний тематичний науково-практичний семінар «Оптимальні техніко-технологічні рішення в рослинництві» з нагоди щорічного свята «День механіка-2014». В роботі семінару взяв участь директор Департаменту Агропромислового розвитку ХОДА Борис Данилів і фахівці Департаменту.

Педагоги, інженери, аграрії та студенти Харківщини та інших областей України зібралися на цей захід задля обміну науково-технічною інформацією в галузі механізації виробництва сільськогосподарської продукції, підвищення кваліфікації фахівців АПК та активізації до придбання знань студентів, підвищення уваги місцевих органів виконавчої влади, професійних підприємств до проблем аграрної освіти та науки, вдосконалення навчального процесу з підготовки інженерів-механіків, популяризації цієї професії.

В рамках святкового заходу пройшли конкурси серед студентів вузів східного регіону України: «Кращий з теорії інженерних рішень», «Кращий спеціаліст з виконання оранки», «Кращий спеціаліст з виконання обробки міжрядь», «Кращий відладчик», «Кращий водій», «Кращий фахівець з конструкції техніки», «Кращий діагност». Також відбулася виставка сучасної сільськогосподарської техніки, демонстраційні покази роботи сучасної сільськогосподарської техніки вітчизняного та іноземного виробництва.