Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина отримала більше 10 мільйонів гривень для виплати аграріям області заборгованості по дотаціях за 2013 рік

Харківщина отримала більше 10 мільйонів гривень для виплати аграріям області заборгованості по дотаціях за 2013 рік

У 2013 році сільгосптоваровиробникам Харківської області було нараховано 17,6 млн.грн. бюджетних дотацій. Фактично було виплачено менше третини - 5,7 млн.грн. Заборгованість з боку держави в сумі 11,9 млн.грн. лягла на плечі аграріїв, позбавляючи господарства області обігових коштів і можливостей розвитку виробництва. Як повідомив перший заступник голови Харківської ОДА Ігор Райнін, завдяки спільній роботі з Кабінетом Міністрів України, гострота цієї проблеми була знята. В серпні 2014 р. в Харківську область надійшло 10,8 млн.грн. для виплати кредиторської заборгованості сільгосптоваровиробникам за всіма програмами, крім заборгованості за покупку племінної худоби. З минулого тижня почалися активні перерахування коштів на рахунки одержувачів.

Станом на 5 вересня товаровиробникам вже перераховано 7,7 млн.грн., в тому числі за утримання молодняку великої рогатої худоби - 6,8 млн.грн. (70,8%), за установки індивідуального доїння - 456,5 тис.грн. (63,5%), сільгосппідприємствам за корів м'ясного напряму продуктивності - 471,2 тис.грн. (100%).

«У п’ятнадцяти районах Харківщини заборгованість вже погашена. Сподіваємося, що до кінця року ми зможемо повністю розплатитися з нашими сільгосптоваровиробникам за боргами за 2013», - прокоментував ситуацію Ігор Райнін.