Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Студенти не підлягають призову по мобілізації. Василь Хома

Студенти не підлягають призову по мобілізації. Василь Хома

Заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома в ході прес-конференції в прес-центрі ХОДА, відповідаючи на питання журналістів, підкреслив, що студенти не підлягають призову по мобілізації. «Ніхто не буде забирати студентів в армію. Вони повинні вчитися. Я вважаю, що в армію повинен йти служити той, хто хоче. Вся ця пропаганда поширюється спеціально для того, щоб дестабілізувати ситуацію і посіяти паніку», - зазначив Василь Хома. Заступник голови облдержадміністрації також повідомив, що в Харківській області закінчується третя хвиля мобілізації. Більше 10 тисяч мобілізаційних розпоряджень передано військкоматами тим громадянам, які можуть бути покликані. Більшість з них з'явилися на призовні дільниці.

«Нам необхідно мобілізувати особового складу в два рази більше, ніж за попередні дві хвилі. Офіцерів і сержантів набрано в достатній кількості. Повинен сказати, що до 10 відсотків від загальної кількості мобілізованих на Харківщині складають переселенці з Донецької та Луганської областей», - розповів Василь Хома.

Заступник губернатора також підкреслив, що співробітники харківських підприємств, які є незамінними на виробництві, можуть бути "заброньовані" від мобілізації. Так, у Харківській області понад 500 підприємств, як державних, так і приватних, які мають таку можливість.

«Кадрові служби підприємств зараз активно почали процес бронювання. Звичайно, ми йдемо назустріч підприємствам. В екстреному порядку відпрацьовуємо ці списки. Бо війна - це першочергове і невідкладне, але для нас також важливо, щоб всі промислові підприємства працювали», - сказав Василь Хома.