Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні олімпійці Харківщини повернулися додому з сьома медалями

Юні олімпійці Харківщини повернулися додому з сьома медалями

31 серпня спортсмени Харківщини повернулися додому з II літніх Олімпійських ігор, привізши з собою сім медалей, з яких одна - золота. На Південному вокзалі в Харкові відбулася урочиста зустріч олімпійців та їх тренерів. Привітати юних спортсменів з успішним виступом в Нанкіні (Китай) прийшли тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Іван Варченко, заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту облдержадміністрації Сергій Христоєв, керівництво Харківської школи вищої спортивної майстерності, представники обласних федерацій, а також рідні та друзі спортсменів.

Іван Варченко привітав кожного олімпійця з медалями, побажав успіхів та подякував за те, що в такий непростий час для країни спортсмени знаходять сили та можливості і прославляють Україну та Харківську область на весь світ.

Юні олімпійці були дуже схвильовані такою урочистою зустріччю та пообіцяли і надалі робити все можливе, щоб підіймався прапор та лунав гімн України на усіх змаганнях, де вони будуть приймати участь.

Нагадаємо, на юнацьких Олімпійських іграх українцями було завойовано 29 медалей, з яких 9 золотих, 9 срібних та 11 бронзових. Майже 25% з цих нагород здобуті харківськими спортсменами. На рахунку наших олімпійців - золото та бронза Анастасії Малявіної у плаванні, срібло та бронза Владислава Грико у спортивній гімнастиці, срібло Дениса Вороновського у тхеквондо та бронзові нагороди велосипедистів Дар’ї Ткачової та Владислава Нізицького.

Ця юнацька Олімпіада стала для харківських спортсменів великим кроком у дорослий спорт. Вже за два роки деякі з них зможуть поборотися за олімпійські медалі у Ріо-де-Жанейро, а їх сьогоднішній приклад стане натхненням для наступного покоління, що за чотири роки виступатиме на III літніх юнацьких Олімпійських іграх у столиці Аргентини Буенос-Айресі.