Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Аграрії Харківської області планують виростити понад 700 тисяч тонн цукрових буряків

Аграрії Харківської області планують виростити понад 700 тисяч тонн цукрових буряків

Аграрії Харківської області планують в 2014 році виростити 720 тисяч тонн цукрових буряків при середній врожайності 365 ц/га. Про це в програмі «Віддзеркалення» повідомив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. «Ми розширили посівні площі цукрового буряка, виходячи з того, що минулого року, на мою думку, були трохи невірно сформовані посівні площі, через що виникли проблеми з цукром. На сьогодні ми плануємо зібрати 720 тисяч тонн цукрових буряків, виробити - близько 110 тисяч тонн цукру. Це нормальний середній рівень, який повністю дозволить забезпечити Харківську область цукром», - зазначив Ігор Райнін.

Віце-губернатор також підкреслив, що з 25 серпня в області запрацюють п'ять цукрових заводів - в Коломацькому, Богодухівському, Балаклійському, Краснокутському та Вовчанському районах.

Довідка. У Харківській області - 8 цукрових заводів: ТОВ "Цукрове" (Кегичівський р-н, пос.Чапаево), Савинський цукровий завод (Балаклійський р-н, сел. Савіни), Мурафський цукровий завод (Краснокутський р-н, с. Мурава) , ТОВ "СГП" Білий колодязь "(Вовчанський р-н, сел. Білий колодязь), Конгресівський цукровий завод (Золочівський р-н, с. Олександрівка), Пархомівський цукровий завод (Краснокутський р-н, с.Пархомівка), ПАТ" Первухинський цукровий завод "(Богодухівський р-н, пос.Гути), ВАТ" Новоіванівський цукровий завод "(Коломацький р-н, пос.Коломак).

У 2013 році працювало три цукрових заводи.