Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині шукають шляхи налагодження відносин з торгівельними партнерами

На Харківщині шукають шляхи налагодження відносин з торгівельними партнерами

Відбулась спільна нарада Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Харківської обласної державної адміністрації з питань підтримки та розвитку державних промислових підприємств, які розташовані у Харківській області. Участь у засіданні взяли перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта, заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома, а також представники Міністерства економічного розвитку України, керівники «Укроборонпрому», Міністерства фінансів, Міністерства оборони, представники органів виконавчої влади.  Під час наради були обговорені питання щодо вирішення проблем, які є у державних промислових підприємств, що розташовані в Харківській області.

«Мета нашої наради - оцінити ситуацію, яка сьогодні склалася з державними підприємствами Харківської області. Перш за все тими підприємствами, які орієнтовані на виконання великих державних замовлень. Я хочу відзначити, що наша держава переживає непростий період своєї історії. В цих умовах важливо правильно оцінити ситуацію, визначити роль регіональної та центральної влади, роль підприємств. Протягом сьогоднішньої наради ми маємо спробувати знайти ті спільні точки дотику, де б наші зусилля змогли об`єднатися для того, щоб вирішувати ті дуже гострі проблеми, які сьогодні стоять перед країною», – сказав Анатолій Максюта. 

Також він зазначив, що економічна ситуація в країні непроста, фактично країна перебуває в стадії зниження економічних показників, негативного ВВП, негативного приросту промисловості. Це викликано загальноекономічними проблемами, але, в першу чергу, тією військово-політичною ситуацією, яка склалася в країні.

«З одного боку, ми маємо проводити важливі реформи в країні, з іншого боку - маємо подивитися на ті виклики, які сьогодні є в наших торгівельних партнерів. Разом з тим, ми відчуваємо складнощі щодо торгових відносин і товарів, які ми експортуємо у Російську Федерацію. Ми можемо налагодити взаємовигідну торгівлю з нашими партнерами. Ми повинні це здійснювати. З іншого боку, у наших підприємств є проблема з зовнішніми ринками збуту. Ми можемо їх вирішувати шляхом зміцнення внутрішнього ринку або шляхом пошуку інших ринків збуту. Ми, як міністерство, намагаємося сформувати чітку спрямовану політику промислового розвитку», - додав Анатолій Максюта.