Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Військово-медичний клінічний центр Північного регіону отримав від благодійників 20 функціональних ліжок для поранених

Військово-медичний клінічний центр Північного регіону отримав від благодійників 20 функціональних ліжок для поранених

Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (м. Харків) отримав від благодійників 20 функціональних ліжок (КФ-2 і КСТ-1). Про це повідомили в прес-службі БФ «Мир і порядок». «Багато солдатів лежать в госпіталі досить довгий час. Скажімо, термін лікування вогнепальної перелому - близько 90 днів. Важливо, щоб весь цей час пацієнт лежав і зручно, і правильно для загоєння. І щоб він міг міняти положення тіла, не здійснюючи різких рухів. Ліжка КФ-2 ідеально підходять для лікування хворих з пораненнями і переломами. Вони відмінно витримують великі навантаження, понад 100 кг, а їх довжина (2,2 м) підходить навіть для самих рослих хлопців», - розповіла координатор волонтерських груп в госпіталі Вікторія Мілютіна.

Каталки і функціональні ліжка КФ-2 і КСТ-1 замовляли на Дніпропетровському заводі медичного обладнання. За словами медиків, він виробляє найбільш якісну продукцію в цій категорії. Завод надав фонду і госпіталю 10% знижку на обладнання для поранених бійців.

До кожного з ліжок Фонд придбав приліжкові столики і необхідні спальні речі, в тому числі і матраци-пазли.

«Це величезна допомога, на яку ми навіть не розраховували. Вартість кожного ліжка - понад 6 тис. грн., Каталки коштують приблизно стільки ж, для нас це дуже велика сума. А для бійців з важкими пораненнями дуже важливо і те, в якому становищі вони лежать, і як легко вони можуть це положення поміняти, і як швидко їх можна при необхідності транспортувати в операційну », - зазначив начальник Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Віктор Поліщук .

Крім медичних меблів, фонд «Світ і порядок» постачає госпіталь питною водою.