Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кабінетом Міністрів України затверджено перелік і строки надання адміністративних послуг, які будуть надаватися через центри адмінпослуг

Кабінетом Міністрів України затверджено перелік і строки надання адміністративних послуг, які будуть надаватися через центри адмінпослуг

Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням затвердив перелік найпопулярніших серед громадян і бізнесу адміністративних послуг територіальних органів центральних органів виконавчої влади, які будуть обов'язково надаватися через створені центри надання адміністративних послуг по всій Україні. Зазначений перелік містить 51 адміністративну послугу, суб'єктами надання яких є територіальні органи Державної міграційної служби, Держземагентства, Держархбудінспекції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Укрдержреєстру, Держсанепідслужби, Держгірпромнагляду. Про це в ході наради щодо практичного впровадження переліку адміністративних послуг органів виконавчої влади, які надаються через центри надання адміністративних послуг, повідомила директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Юлія Світлична. 

«Центри надання адміністративних послуг були створені на території Харкова і в кожному районі. На сьогоднішній день стоїть завдання створити аналогічного роду центри в кожному районі Харківської області. До розпорядження Кабінету Міністрів, про яке сьогодні йшлося, не було певного переліку надання адміністративних послуг. Тобто кожен район визначав сам для себе ті дозвільні документи, які він готовий був видати населенню. На сьогоднішній день чітко встановлено перелік і строки, тому буде гармонізація законодавства і буде визначено повний порядок, відповідно до якого потрібно буде адміністративним центрам видавати дозвільні документи суб'єктам, як господарської діяльності, так і фізичним особам», - розповіла Юлія Світлична.

Відповідно до нього буде 3 етапи входження переліку адміністративних послуг для того, щоб спростити процедуру, а не одномоментно скинути і влити повний обсяг.