Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До обговорення концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади потрібно залучати громадськість

До обговорення концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади потрібно залучати громадськість

Сьогодні в ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України відбувся круглий стіл з питання: «Про основні зміни в Конституції України щодо децентралізації державної влади. У заході взяли участь заступник голови - керівник апарату Харківської ОДА Василь Хома, секретар Харківської міської ради Олександр Новак, голова постійної комісії з питань розвитку місцевого самоврядування Микола Тітов, директор ХарРІ державного управління НАДУ при Президентові України Людмила Бєлова, а також директора Департаментів Харківської ОДА, голови райдержадміністрацій.  

«Мені хотілося б побажати, щоб кожен учасник виніс з круглого столу єдине бачення процесу формування державного будування зміни та територіальної організації влади. Хочу сказати, що цей процес триває вже не перший рік. Зараз ми маємо затверджену концепцію реформування місцевого самоврядування і на відміну від минулої концепції – етапи реформування більш жорсткі, конкретні. На першому етапі в цьому році планується внести зміни до Конституції, підготувати відповідні зміни до законодавчих актів, які регламентують питання місцевого самоврядування та територіальної організації влади. У 2015 році під час другого етапу триватиме більш практичний процес передачі повноважень від місцевих державних адміністрацій, які перестануть існувати як виконавчі органи на місцях і будуть створені виконкоми обласних та районних рад», - повідомив Василь Хома.

Крім того, він зазначив, що до процесу концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади для обговорення потрібно залучати не тільки вчених, державних службовців, працівників місцевого самоврядування, але й громадські організації і звичайних людей.

«Це потрібно для того, щоб бачити, як будуть люди сприймати цей процес. Тому що від того і буде залежати результат. В обласній державній адміністрації приділяється увага цьому питанню. Ми бачимо в цьому процесі прозорість, демократичність і результативність», - сказав Василь Хома.