Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В новій експозиції Історичного музею цікава колекція побутової техніки середини ХХ ст.

В новій експозиції Історичного музею цікава колекція побутової техніки середини ХХ ст.

Сьогодні Харківський історичний музей (вул. Університетська, 5) презентує нову експозицію «Харківщина від відбудови до перебудови (1945 – 1991 рр.)», яка розповідає про відродження нашого краю в перші повоєнні роки, побудову індустріальної бази та розвиток сільського господарства. Значну увагу автори звернули на висвітлення побутових аспектів післявоєнного життя громадян. На виставці представлені чотири житлових інтер’єри, які показують побут мешканців Харкова та області в 50-80-их роках ХХ століття.

Варто відмітити колекцію побутової техніки середини ХХ ст.: телевізори «Знамя», «Север», радіоприймач «Рекорд», фотоапарати «ЛОМО» та «ФЕД». Прикрасою експозиції можна назвати мотоцикл «CZ» (Чехословаччина, 1950 р.), велосипеди, вироблені в різні роки на Харківському велосипедному заводі.

Серед маси безперечно цікавих експонатів є декілька дійсно унікальних: це особисті речі льотчика-космонавта Олексія Леонова – шинель і кашкет; костюм для тренування, що належав льотчику-космонавту Ю.В. Малишеву.