Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На відновлення постраждалих під час штурму приміщень ХОДА потрібно 3-4 місяці

На відновлення постраждалих під час штурму приміщень ХОДА потрібно 3-4 місяці

Працівники Харківської облдержадміністрації й досі знаходяться у складних умовах роботи після штурму будівлі у ніч з 7 на 8 квітня. Про це в ефірі програми «Тема дня» на обласному телебаченні повідомив заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома.

За його словами, найсильніше постраждала канцелярія облдержадміністрації, де знаходяться документи, вхідна кореспонденція. Проте, запевняє віце-губернатор, все це з часом можна відновити, бо в ХОДА створено систему архівування, і більшість документів зберігається електронному вигляді. 

«Що до пошкодженого майна, то вже є акти інвентаризації. Сума збитків тільки по меблям, по комп’ютерам, по іншій оргтехніці складає близько 200 тис. грн. Загальний збиток по обласній державній адміністрації, по тим приміщенням, де знаходиться обласна рада – близько 10 млн грн», - повідомив Василь Хома.

За словами заступника голови ХОДА, роботи по відновленню приміщень будуть вестися протягом 3-4 місяців.

На питання про те, за чий рахунок ремонтуватимуть будівлю, Василь Хома повідомив, що у разі, якщо затримані будуть визнані судом винними у злочині, проти них буде подано цивільний позов про відшкодування збитків. «У мене є глибоке переконання, що люди, які спричинили цей збиток, мають його відшкодовувати. На теперішній час, звісно, відновлювати будемо за рахунок державного бюджету», - зазначив він.

 

Теги