Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відзначили Міжнародний день театру

На Харківщині відзначили Міжнародний день театру

Сьогодні в Харківській області відбулися урочисті заходи з нагоди Міжнародного Дня театру. У них взяли участь працівники професійних театральних колективів Харкова та області, представники міжобласного відділення Національної спілки театральних діячів України, творча молодь. Представників театрального мистецтва привітали з професійним святом перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко та директор Департаменту культури і туризму Дмитро Кузнєцов. Директор Департаменту культури і туризму також передав найкращі побажання від імені голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути.

«Це дійсно міжнародне свято, тому що єдиним його девізом є слова: "Театр як засіб взаєморозуміння і зміцнення миру між народами". У контексті суспільно-політичної ситуації він, як ніколи, грає зміцнюючу роль для всього українського народу. На даному етапі нам не соромно за театральну та концертну сферу Харківської області, тому що наші театри стали візитною карткою Слобожанщини. Їхнє мистецтво знають далеко за межами України, і кількість глядачів говорить про те, що наші театри затребувані, знаходяться на підйомі, на піку своєї творчої діяльності», – сказав Дмитро Кузнєцов.

Також він зазначив, що харківськими театрами в 2013 році підготовлена 21 прем'єра. 

«З одного боку, це один з найвищих кількісних показників, з іншого – ми не женемося за якістю. Той творчий потенціал, який зараз є в нашій галузі, вказує, що адміністративний і творчий персонал працює в єдиному пориві, багато постановок йде з аншлагом. Хотілося б подякувати всім за цю щоденну копітку працю. Хочу побажати вам і вашим близьким здоров'я, творчих успіхів і, щоб наша з вами діяльність вела до консолідації суспільства», – додав Дмитро Кузнєцов.

За сумлінну працю, високий професіоналізм та творчі досягнення кращі працівники театральної галузі Харківщини були відзначені почесними нагородами Харківської облдержадміністрації та Харківської обласної ради.