Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині зменшився борг підприємств, установ та організацій до Пенсійного фонду

На Харківщині зменшився борг підприємств, установ та організацій до Пенсійного фонду

Про це під час обласної селекторної наради розповів начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Віктор Ачкасов. «За даними моніторингу, борг підприємств, установ та організацій до Пенсійного фонду станом на 1 березня 2014 року по страхових внесках складає 213,5 млн. грн., зменшення за два місяці становить 0,4 млн.грн. Із загальної суми боргу 119,4 млн. грн. або 55,9% – за економічно-активними підприємствами та 94,1 млн. грн. або 44,1% – за підприємствами, які знаходяться в процедурі банкрутства або мають безнадійні борги», – повідомив Віктор Ачкасов.

За його словами, для забезпечення погашення боргів по платежах органами Фонду постійно вживаються заходи адміністративно-правового впливу у відповідності до діючого законодавства. Також він зазначив, що за два місяці 2014 року подано матеріали на розірвання контрактів та припинення трудових відносин з керівниками 7 підприємств. Подано 4 матеріали на притягнення керівників підприємств-боржників до кримінальної відповідальності.

«Укладено графіки погашення заборгованості з 34 боржниками. Згідно укладених графіків, на 1 півріччя 2014 року заплановано до погашення 8,9 млн. грн. За результатами моніторингу 19 боржників виконали графіки погашення повністю, надійшло в рахунок погашення 1,1 млн. грн. Не виконали графік 12 боржників на 0,7 млн.грн.», – розповів Віктор Ачкасов.