Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» представлені дві нові виставки

У галереї «Бузок» представлені дві нові виставки

Роботи, представлені в двох залах галереї, абсолютно різні, але об'єднує їх філософський підтекст - для щастя людині треба небагато: дах, їжа, любов і мир. І вірно це не тільки для племен, що живуть на островах Папуа - Нової Гвінеї. Саме їх нехитрий уклад життя, самобутню культуру, що збереглися з первісних часів до наших днів, закарбував у серії своїх фоторобіт «Вождь» Олександр Ропавка. За його словами, папуаси дуже дбайливо ставляться до всього, що їх оточує, і до природи, і до людей.

«Люди, які не вміють ні читати, ні писати, володіють певною інтелігентністю, етикою по відношенню один до одного, якої іноді не вистачає нам. На їх рівні теж є проблеми, але, вони живуть в гармонії з природою, і думаю, вони щасливі», - сказав він.

Немає місця ненависті і в артпроекті харківських художників під назвою «Дім». Його представляють роботи старшого викладача кафедри «Монументального живопису» Харківської державної академії дизайну і мистецтв Дар'ї Хрісанфової і її учнів: Дениса Стадника, Олексія Постульги, Елізи Мамардашвілі, Катерини Науменко.

Більша частина робіт створена ними за останні 2-3 місяці, спеціально під цей проект. Картини написані маслом, а також виконані в складній техніці левкасу з використанням природних матеріалів: дерево, натуральне полотно, декоративні пасти.

За словами керівника проекту, Дім - це той внутрішній дім, в який людина завжди повертається. У такому домі завжди живе любов, тут є печаль і радість, але в ньому немає місця ненависті. Тому, що ненависть ніколи нічого не створювала.

«Художники це люди, які дуже тонко відчувають ситуацію, які намагаються своєю творчістю, своїм життям показати наскільки ближча і багатша людина, коли вона любить. Останні події підтверджують мудрість «Що в мені, то і зовні». Наскільки ти вмієш внутрішньо бути спокійним, вмієш бути налаштованим на світ, настільки світлим буде і вихід твоїх емоцій, твоїх бажань, твого спілкування. В одному домі можуть співіснувати абсолютно різні індивідуальності. Вони можуть працювати, дружити, спілкуватися, але кожен цікавий по-своєму. У цьому гармонія сучасного світу», - звертається до глядачів Дар'я Хрісанфова.