Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше 40 спортсменів Харківської області входять до збірних команд України із зимових видів спорту

Більше 40 спортсменів Харківської області входять до збірних команд України із зимових видів спорту

Про це сьогодні сказав під час відеоконференції на тему: «Підсумки участі спортсменів України в ХХII зимових Олімпійських іграх 2014 року в м. Сочі (Росія)» заступник директора Департаменту - начальник управління у справах фізичної культури та спорту ХОДА Сергій Христоєв.

«У ХХІІ зимових Олімпійських іграх 2014 року у м.Сочі (РФ) брали участь 6 спортсменів-харків’ян. П’ять з них біатлоністи та лижники - вихованці Комунального закладу «Український східний центр олімпійської підготовки із зимових видів спорту». Сьогодні у центрі функціонує 6 відділень: біатлон, лижні гонки, сноубордінг, фігурне катання на ковзанах, хокей з шайбою шорт-трек. Загальна кількість спортсменів складає 94, з них - 40 осіб постійного складу. До складу збірних команд України увійшло 20 спортсменів Центру»,- сказав Сергій Христоєв.

Задля підготовки спортивного резерву в ДЮСШ, СДЮСШОР області зимовими видами спорту займається 1344 спортсмени, з них 97,7% віком від 6 до 18 років. За 2012-2013 навчальний рік ними було виконано 352 масових розрядів, 54 -1 розряду, 9 - КМС, 1- МС. 14 спортсменів входило до складу збірних команд України. Також до їх складу входять 7 вихованців КЗ «Школа вищої спортивної майстерності».

Довідка. В Харківській області функціонує 91 дитячо-юнацька спортивна школа, в яких відкрито 13 відділень з 4-х зимових олімпійських видів спорту (8 відділень з лижних гонок, 1-з фігурного катання, 2 - з хокею з шайбою та 2 - з шорт - треку). В КЗ ШВСМ працює 4 відділення з зимових видів спорту: лижні гонки, фігурне катання, хокей з шайбою, шорт-трек; тренується 78 спортсменів.