Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогодні харків'яни здають кров для міліції та "Беркута"

Сьогодні харків'яни здають кров для міліції та "Беркута"

Сьогодні в Харківському обласному центрі служби крові відбулася акція по здачі крові для постраждалих в Києві військовослужбовців внутрішніх військ і міліціонерів спецпідрозділу «Беркут». Ця акція триває уже тиждень, за цей час до близько 150 харків’ян погодилися стати донорами. Служба збору крові контактує з представниками МВС, навчальними закладами. І у разі екстреної ситуації збір крові можуть збільшити до 300-400 доз за день. У плановому режимі за день збирається 150 - 200 доз компонентів крові.

«Протягом тижня харків’яни зверталися до нас з проханням взяти їх кров та використати для постраждалих. Кількість донорів порівняно з попереднім етапом збільшилася на 20-30 %. У зв’язку з останніми подіями, що відбуваються в країні, ми збільшили наші запаси і тепер маємо 600-700 доз донорської крові. Окрім нас по Харківській області працюють 20 відділ заготовки крові», - розповів заввідділу комплектування донорських кадрів Харківського обласного центру служби крові Юрій Верховенко.

Про акцію донори дізналися з різних джерел.
«Я прочитав про це у соціальній мережі і вирішив таким чином підтримати хлопців з внутрішніх військ та Беркуту», - пояснює дев’ятнадцятирічний студент Автотранспортного технікуму.
Один і з донорів розповів про те, що йому подзвонили з університету та попросили здати кров.

Станом на 11 годину до служби крові прийшло близько 10 донорів. Працівники пояснюють таку малу кількість людей тим, що сьогодні в них вихідний.

Запиту на донорську кров поки не надходило з Києва чи інших областей України. Але за словами Юрія Верховенко, Харківський обласна служба крові у будь-яку хвилину готова надати свою допомогу.
«У нас є транспорт, спеціально обладнаний для перевозки крові та її компонентів. Якщо буде запит на кров із інших областей, наша адміністрація піде на зустріч», - пояснив він.