Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Тимчасово призупинено заняття у 542 школах Харківської області

Тимчасово призупинено заняття у 542 школах Харківської області

На сьогоднішній день органи виконавчої влади міст і районів області своїми розпорядженнями ухвалили відповідні рішення. Вони передбачають призупинення навчально-виховного процесу в школах до кінця поточного тижня. Про це повідомив директор Департаменту освіти і науки ХОДА Роман Шаповал. «Станом на 30 січня 2014 року в Харківській області тимчасово призупинено навчально-виховний процес у 542 загальноосвітніх навчальних закладах, які розташовані у 25 районах області та 4 містах обласного значення. Підставою є санітарні правила, які діють на сьогоднішній день. В них сказано, що при зниженні температури повітря до –20 градусів Цельсію, швидкості руху повітря більше 5 м/с та підвищенні вологості вище 80% для учнів початкових класів та при температурі –24 градусів Цельсію для інших тимчасово призупиняється навчально-виховний процес», – зазначив він.  

Директор Департаменту висловив сподівання, що погодні умови дадуть можливість відновити навчально-виховний процес з наступного понеділка – 3 лютого. Для учнів тих шкіл, де не було призупинено заняття, продовжують працювати шкільні автобуси – 18 автобусів з 315 вийшли на маршрут.

Роман Шаповал також звернув увагу на те, що призупинення занять не стосується шкіл міста Харкова, де температура вища, ніж у селах і містах області. Органи місцевого самоврядування м. Харків на даний момент не ухвалювали подібних рішень.

Довідка. На даний момент призупинено навчально-виховний процес в школах таких районів і міст: Барвінківський, Близнюківський, Богодухівський, Борівський, Валківський, Великобурлуцький, Вовчанський, Дворічанський, Дергачівський, Зачепилівський, Зміївський, Золочівський, Ізюмський, Кегичівський, Коломацький, Красноградський, Краснокутський, Куп’янський, Лозівський, Нововодолазький, Первомайський, Сахновщинський, Харківський, Чугуївський, Шевченківський, м. Ізюм, м. Лозова, м. Люботин, м. Чугуїв.