Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У лісовому господарстві Харківщини планується запровадити нову систему протипожежного відеонагляду

У лісовому господарстві Харківщини планується запровадити нову систему протипожежного відеонагляду

Харківське обласне управління лісового господарства підбило підсумки роботи у 2013 році. Зокрема, в управлінні відзначили такі результати діяльності: позитивна динаміка росту обсягів реалізації продукції, будівництво лісової інфраструктури, протидія виникненню лісових пожеж, соціальний захист працівників, створення нових лісів та зменшення обсягів незаконних рубок. Запроваджено обов’язковий GPS-контроль за роботою машин рейдових бригад та лісової техніки, який суттєво знизив витрати на паливно-мастильні матеріали. Введено електронний облік деревини та запроваджено обов’язкову товарно-транспортну накладну, без якої рух деревини неможливий.

За 2013 рік обсяг реалізованої продукції склав 114 млн. 230 тис.грн. та збільшився порівняно з 2012 роком на 4805,0 тис. грн., або на 4,8 %. Побудовано 9 км лісових доріг. Забезпечено виконання комплексу профілактичних протипожежних заходів та належну охорону лісового фонду. Кількість лісових пожеж в порівнянні з 2012 роком зменшилася на 61,4% (на 121 випадок) і становить 76 випадків; суттєво зменшилася площа лісових пожеж - на 25,4 га або на 49,6%.

У лісогосподарських підприємствах для охорони хвойних насаджень організовано роботу рейдових бригад та постів. Протягом передноворічного періоду проведено 1435 рейдів, у тому числі 222 спільно з представниками ГУ МВС України в Харківській області. У результаті проведеної лісоохоронної роботи виявлено 148 випадків незаконного порубу хвойних молодняків на „новорічні ялинки”, порушниками незаконно зрубано 1103 дерева. Накладено адміністративних штрафів на суму 14,7 тис грн., з яких сплачено 7,4 тис. грн.

У 2014 році планується запровадити на базі одного з «пілотних» підприємств управління нової системи протипожежного відеонагляду, яка дозволяє з точністю до 10 метрів визначити місце займання і швидко його ліквідувати.

Теги