Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завтра відбудеться громадське обговорення концепції розвитку міжрегіональних відносин Харківської області

Завтра відбудеться громадське обговорення концепції розвитку міжрегіональних відносин Харківської області

28 січня о 10.00 у Харківському національному університеті імені В.Каразіна (площа Свободи, 4, поверх 4, зала засідань вченої ради) відбудеться експертний круглий стіл «Програма розвитку міжнародного співробітництва Харківської області до 2016 року: міжрегіональне та транскордонне співробітництво», в рамках якого буде проводитися громадське обговорення концепції розвитку міжрегіональних відносин та прикордонного співробітництва Харківського регіону. Участь у засіданні візьмуть представники Харківської облдержадміністрації, уряду Бєлгородської області, науковці, члени Громадської ради при Харківській обласній державній адміністрації, а також представники дипломатичного корпусу, акредитованого в Харківській області.

Довідка. Обласна програма розвитку міжнародного співробітництва та залучення інвестицій до 2016 року – це нова концепція відбудови взаємовідносин Харківського регіону з іноземними та міжнародними партнерами. Розробником проекту програми є Департамент економіки і міжнародних відносин ХОДА із залученням широкого кола фахівців та представників громадськості.

Громадське обговорення програми відбуватиметься в 3 етапи (протягом грудня 2013 – січня 2014), що охоплюють всі її основні напрями, а саме: залучення та ефективне використання міжнародної технічної допомоги (було проведено 20 грудня 2013 року); зовнішньоекономічна та інвестиційна діяльність (16 січня 2014 року); прикордонне, міжрегіональне та міжнародне співробітництво.

Громадське обговорення концепції обласної програми в такому форматі вперше проходитиме в нашому регіоні.