Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У березні на Харківщині відбудеться комплекс головних заходів, присвячених Тарасу Шевченку

У березні на Харківщині відбудеться комплекс головних заходів, присвячених Тарасу Шевченку

В рамках реалізації в регіоні завдань Президента України щодо належної підготовки до святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка в Харківській області заплановано проведення культурних заходів, присвячених цій даті. Про це розповів під час програми «Ранковий ексклюзив» на обласному радіо директор Департаменту культури і туризму Харківської ОДА Дмитро Кузнєцов. «Я впевнений, що той комплекс заходів, який розроблений облдержадміністрацією, знайде відгук у всіх районах і селах Харківської області. Ювілею Т.Г. Шевченка присвячені не тільки глобальні заходи, але дуже багато тематичних заходів, які проводитимуться в кожному закладі сфери культури Харківської області: будинки культури, бібліотеки, школи естетичного виховання, музеї і т.д.», - повідомив Дмитро Кузнєцов.

За його словами, інформація про святкування ювілею Великого Кобзаря буде розміщена в спеціалізованих інтернет-виданнях. «З урахуванням того, що зараз відбувся прорив у інформатизації об'єктів культури Харківської області, зокрема, бібліотек, то і юні жителі Харківської області отримають повний доступ до всіх заходів, пов'язаних з Тарасом Григоровичем Шевченком», - зазначив Дмитро Кузнєцов.

Також він підкреслив, що календар заходів до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка містить як основні, найбільш значущі заходи, якими є заходи регіонального або всеукраїнського рівня, так і заходи, які постійно протягом цього та минулого років проводяться у районах і селах йдуть в Харківській області.

«Творчий звіт Харківської області, який відбудеться в травні в місті Києві, це кульмінація творчих заходів та подій, пов'язаних з ювілеєм Тараса Григоровича Шевченка. Перед цим, 7 березня, у театрі опери та балету відбудеться гала-концерт, фактично, це генеральна репетиція перед звітом у Києві. 9 березня - покладання квітів до пам'ятника Тараса Григоровича Шевченка. Воно буде супроводжуватися виступами творчих колективів, поетів, письменників Слобожанщини. Я думаю, що цього року цей захід буде неординарним», - сказав Дмитро Кузнєцов.