Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники понад 35 країн світу подали заявки на участь у VI Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень»

Представники понад 35 країн світу подали заявки на участь у VI Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень»

Про це під час прес-конференції повідомила директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «З 1 жовтня ми приймаємо заявки від молодих талановитих кінематографістів з усього світу. У V Міжнародному кінофестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» взяли участь представники 33 країн, і ми дуже пишалися цією цифрою, тому що це була найбільша кількість за усі п‘ять років. На сьогоднішній день серед учасників вже 35 країн. Наш кінофестиваль - це чудова практична можливість молодим кінематографістам-початківцям, тим, хто навчається в наших харківських ВНЗ, познайомитися з режисерськими і операторськими школами різних країн світу», - розповіла Вікторія Маренич», - розповіла Вікторія Маренич.

З 35 країн на сьогодні вже рекомендовано для перегляду селекційною комісією 73 фільми. Прийом заявок триватиме до 1 лютого.

Також Вікторія Маренич нагадала, що у 2014 році VI Міжнародний фестиваль короткометражного кіно «Харьковская сирень» відбудеться з 30 травня по 2 червня.

Довідка. Станом на 30 грудня 2013 р. в VI Міжнародному фестивалі короткометражного кіно «Харьковская сирень» беруть участь представники таких країн: Австрія, Австралія, Бангладеш, Болівія, Великобританія, Венесуела, Німеччина, Греція, Єгипет, Ізраїль, Індія, Італія, Іспанія, Іран , Кіпр, Колумбія, Кувейт, Ліван, Нігерія, Нідерланди, Об'єднані Арабські Емірати, Перу, Польща, Португалія, Росія, Сербія, Сирія, США, Туреччина, Україна, Франція, Хорватія, Шотландія, Японія.