Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Щорічна різдвяна виставка "Сезон ляльок" відкрилася в галереї «Бузок»

Щорічна різдвяна виставка "Сезон ляльок" відкрилася в галереї «Бузок»

"Сезон ляльок" щорічно проходить саме в Різдвяні дні - час казок і очікування радісних сюрпризів. Гарний настрій і зустріч з дивом чекає на всіх відвідувачів інформаційно-виставкового центру «Бузок». На виставці, яка відкрилася 28 грудня, представлено близько 200 робіт. Це іграшки, створені як з традиційних матеріалів (кераміка, фарфор, пап'є-маше, запічені полімерні глини), так і за авторськими технологіями з натуральних матеріалів - вовни, бавовни. Тему ляльок доповнюють картини - вишиті і написані маслом.

З 40 авторів представлених робіт, 38 - лялькарів, членів Харківського об'єднання майстрів авторської ляльки (ХОМАК).

За словами організатора об'єднання Наташі Веселовської, цього року ХОМАК відзначить своє восьмиліття. Це перший в Україні творчий союз, який об'єднує 24 лялькарів і теддистів, не тільки професійних художників, а й аматорів.

«За цей час ми посіли гідне місце серед майстрів і творчих спілок України та Росії, що займаються авторської лялькою і ведмедиками Тедді. Наші майстри є постійними учасниками різний виставок міжнародного рівня не тільки в Україні, але й в Росії, Німеччині, Голландії. Кількість людей, що цікавляться авторської іграшкою і ляльками, в останні роки стрімко зростає. І в більшості це дорослі люди. Cерійна іграшка не несе в собі індивідуальності і людського тепла. А зроблена вручну в єдиному екземплярі, сприймається як посмішка з минулого, як повернення в дитинство. До того ж художня лялька є ще і одним з предметів колекціонування у всьому світі», - сказала вона.

Виставка триватиме до 12 січня 2014 року.