Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Кількість учнів спеціалізованої школи-інтернату «Обдарованість» планується збільшити

Кількість учнів спеціалізованої школи-інтернату «Обдарованість» планується збільшити

Сьогодні в спеціалізованій школі-інтернаті «Обдарованість» реалізовано перший етап завдання щодо забезпечення якісною освітою талановитих дітей, що проживають в районах області. Про це повідомив на брифінгу за підсумками візиту в установу голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Я говорю про перший етап реалізації цього завдання, тому що на сьогоднішній момент абсолютно всіх талановитих дітей Харківської області зібрати в цю школу неможливо: не вистачає місця, не вистачає приміщень, є складність з актовим і спортивним залом. Якраз це - друга частина завдання, яку нам необхідно вирішити в наступному році», - підкреслив він.

Губернатор зазначив, що планує доповісти Президенту України Віктору Януковичу про важливу стратегічну задачу розширення можливостей з прийому дітей в цей спеціалізований навчальний заклад, адже цей об'єкт вимагає більшого фінансування, ніж може забезпечити обласний бюджет.

«У Харкові освітня мережа повністю укомплектована всіма необхідними спеціалізованими школами, які дозволяють розвиватися дітям, які проживають у столиці області. Рівень освіти в місті і всьому регіоні досить високий. Завдання, яке передбачається вирішити завдяки цьому навчальному закладу - дати можливість реалізуватися і розкритися тим дітям, які мають надзвичайні здібності і талант, але не можуть за місцем свого проживання отримати правильну спеціальну освіту. Без допомоги Глави держави реалізувати це буде дуже складно, але я знаю його ставлення до таких проектів і абсолютно не сумніваюся в тому, що всі необхідні команди будуть дані, і ми з наступного року почнемо тут серйозні будівельні роботи», - зазначив Михайло Добкін.

Також він повідомив, що після Різдва в школу приїдуть фахівці з будівництва, які вивчать можливість розширення площі навчального закладу.

Довідка. У 2013/2014 навчальному році в школі-інтернаті навчаються 262 учня, їз них: 8-9-х класів - 121; 10-11-х класів - 141. Випускників 9-х класів - 64. Випускників 11-х класів - 79, з них претендентів на нагородження золотою медаллю - 19, срібною - 7.

У школі-інтернаті навчаються діти з усіх районів та міст обласного значення Харківської області. Найбільше з Балаклійського, Чугуївського, Лозівського, Печенізького, Харківського, Валківського районів, м. Лозової, м. Ізюма, м. Чугуєва.