Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року в області створено більше 350 позашкільних гуртків та секцій

Цього року в області створено більше 350 позашкільних гуртків та секцій

Про це сьогодні в ході звітної прес-конференції на тему: «Дні відкритості регіону в рамках виконання соціальних ініціатив Президента України. Підсумки 2013 року, плани на 2014 рік» розповів заступник голови обласної державної адміністрації Євген Савін. Він підкреслив, що 2013 рік був роком дитячої та юнацької творчості на Україні, і в Харківській області були створені всі необхідні умови для творчого розвитку дітей.

«Для облдержадміністрації дуже важливим є питання розвитку і формування мережі позашкільних навчальних закладів, де наші діти могли займатися творчістю. І сьогодні в Харківській області працюють 350 нових тематичних гуртків і секцій, у понад 3000 дітей з'явилися всі умови і можливості для розвитку свого творчого потенціалу. При бажанні діти можуть одночасно відвідувати кілька секцій або гуртків», - сказав Євген Савін.

За його словами, в області практично кожна дитина шкільного віку (від 5 до 17 років), яка здатна за станом здоров'я і фізичними можливостям відвідувати гуртки (секції), на сьогодні охоплений різними формами позашкільної освіти. За кількістю дітей, що займаються в ДЮСШ, область займає перше місце в Україні: у 91 ДЮСШ сьогодні налічується 49008 юних спортсменів.