Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Українські волонтери, які працюватимуть на Олімпіаді в Сочі, за чисельністю посіли друге місце серед зарубіжних колег

Українські волонтери, які працюватимуть на Олімпіаді в Сочі, за чисельністю посіли друге місце серед зарубіжних колег

Про це сьогодні в ході прес-конференції на тему «Волонтерство на XXII Зимових Олімпійських та XI Зимових Паралімпійських іграх, які відбудуться в м. Сочі в 2014 році» розповіла начальник відділу зовнішніх зв'язків Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» Марина Степанова.

Вона підкреслила, що в університеті серйозна увага приділяється всебічному розвитку студентів. Хлопці та дівчата регулярно беруть участь у різних напрямках волонтерської діяльності, працюють волонтерами у Фінляндії, Німеччині, Італії, Франції, допомагають проводити чемпіонати з бадмінтону, боксу. Більше 100 осіб було задіяно у проведенні чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.

«Підготовка до Олімпійських ігор почалася близько 2 років тому, і тоді ж виник інтерес до волонтерської роботи на Олімпійських іграх. Більше 200 тис. людей зі всього світу виявили бажання стати волонтерами. З них було вибрано 25 тис. осіб, у тому числі 2 тис. зарубіжних волонтерів. Відповідно до офіційної статистики, українські волонтери за чисельністю посіли друге місце серед зарубіжних колег. Із США на Олімпійських іграх візьмуть участь 10% волонтерів, з України - 9%, з Казахстану, Канади, Великобританії - по 8%, з Білорусії - 7%. Також є відомості, що будуть волонтери з Японії, Конго, Пакистану, Нової Зеландії», - повідомила Марина Степанова.