Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У театрі опери та балету мають з'явитися постановки, які стануть його візитною карткою

У театрі опери та балету мають з'явитися постановки, які стануть його візитною карткою

Сьогодні голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін зустрівся з новим генеральним директором Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В. Лисенка Олегом Орищенком. Зокрема, губернатор порушив питання про посилення репертуарної частини національного театру опери та балету. «У нас мають бути такі постановки, які стали б візитною карткою театру», – підкреслив він.

Також Михайло Добкін зазначив, що будівля ХНАТОБ потребує ремонту, і висловив надію, що нове керівництво розробить і запропонує план реконструкції. Обговорювалися питання співпраці театру з Харківською обласною філармонією та реалізація спільних проектів.

Зі свого боку Олег Орищенко заявив, що за той короткий період часу, протягом якого він обіймає посаду, він зіштовхнувся з технічною проблемою – акустика в великому залі ХНАТОБ не відповідає вимогам, які висуваються до академічного театру.

Також він поінформував, що в даний час театр проходить експертизу для того, щоб запропонувати модель енергозбереження. Приміщення театру досить велике, тому виникає необхідність в економії енергії і тепла. Генеральний директор ХНАТОБ повідомив, що про результати експертизи доповість Міністру культури, оскільки театр перебуває в державній власності.

Крім того, Михайло Добкін і Олег Орищенко обговорили співпрацю в інформаційній сфері.