Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На прикладах Героїв праці будуть виховані наступні покоління харків'ян, які зроблять нашу область ще успішнішою

На прикладах Героїв праці будуть виховані наступні покоління харків'ян, які зроблять нашу область ще успішнішою

У Харківському академічному російською драматичному театрі ім. А.С. Пушкіна сьогодні відбулися урочистості з нагоди 75-річчя заснування звання Героя Соціалістичної Праці. «Шановні Герої, шановні орденоносці! Ви прославляли і прославляєте столицю Слобожанщини. Наша область дала світові багато талановитих архітекторів, прекрасних артистів, художників, письменників і поетів, спортсменів, на честь яких грав гімн країни на Олімпійських іграх, а також багатьох інших, хто своєю працею досягав життєвих перемог. Я радий вітати вас у цьому залі. Поздоровляю Вас, Ваші родини та колективи з наступаючим Новим роком, бажаю добра, благополуччя. Хочу висловити вам величезну вдячність за те, що ви робите для нашого міста, суспільства, країни. Саме на прикладах вашого життя, ваших перемог і досягнень ми будемо виховувати наступні покоління жителів Харківської області, які, я впевнений, з гідністю замінять Вас, коли настане їхній час, і зроблять наше місто, область і країну ще успішнішими і ще більш шанованими», – зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Він підкреслив, що звання Героя Соціалістичної Праці удостоєні трохи більше 20 тис. людей величезного Радянського Союзу. У масштабах СРСР – це дуже мало, і тим більш почесне і престижне це звання.

«На 7 році незалежності України з'явилося звання «Герой України». Люди, які отримали це звання, повноправно перейняли естафету у старшого покоління і також гордо несуть високе звання Героя, ведучи за собою свої трудові колективи, подаючи приклад тим, хто ще тільки вчиться самостійному життю», – сказав Михайло Добкін.

Також він зазначив, що Харків завжди залишався трудовим містом: і в складний воєнний час, і в часи Радянського Союзу, і вже в незалежній Україні.

«Ось і сьогодні, в дуже складні часи для нашої батьківщини, Харків не влаштовував того посміховиська, яке ми бачили на центральних вулицях і площах Києва. Замість цього наше місто день за днем працювало, показуючи тим самим, що країна будується і розвивається не на площах, а на фабриках, заводах і в корпусах навчальних закладів», - підкреслив голова ХОДА.

Також Михайло Добкін та Сергій Чернов вручили ветеранам праці Подяки голови ХОДА і голови облради.

Довідка. Зараз у Харківській області проживають 32 Героя Соціалістичної праці та 4 повних кавалера орденів Трудової Слави.

Теги