Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В 30 позашкільних навчальних закладах системи освіти виконаний робіт на суму 485,48 тис. грн.

В 30 позашкільних навчальних закладах системи освіти виконаний робіт на суму 485,48 тис. грн.

Про це розповів у ході колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, сьогодні 12 позашкільних навчальних закладів системи освіти 9 районів і міст області не мають відокремлених приміщень, тому навчальні заняття з вихованцями проводяться на базі загальноосвітніх навчальних закладів та інших закладів системи культури і спорту.

«У 2013 році на проведення ремонтних робіт у 30 позашкільних навчальних закладах системи освіти 13 районів та 5 міст обласного значення були виділені кошти в сумі 485,48 тис. грн. На ці кошти в позашкільних навчальних закладах області встановлені енергозберігаючі вікна, проведені ремонти покрівель, спортивних зал, туалетів та загальнобудівельні роботи. Станом на сьогодні 8 позашкільних навчальних закладів системи освіти у 5 районах області (Барвінківському, Близнюківському, Вовчанському, Лозівському та Чугуївському) та у м. Лозова потребують капітальних ремонтів», – розповів Євген Савін.

Також він зазначив, що невирішеним залишається питання фінансування позашкільних навчальних закладів.

«Відповідно до статей 89-91 Бюджетного кодексу України Міністерством фінансів України при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів на освіту з державного бюджету місцевим бюджетам враховуються видатки лише на фінансування заходів з позашкільної роботи з дітьми. Це щороку близько 90 млн. грн. Утримання ж районних та обласних позашкільних навчальних закладів системи освіти залишається за рахунок власних надходжень бюджетів різних рівнів. Щороку із загальних видатків залучається майже 300 млн.грн. для утримання позашкільних навчальних закладів системи освіти районів (міст) області», – сказав Євген Савін.

Теги