Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майже 200 тисяч дітей Харківщини охоплено різними формами позашкільної освіти

Майже 200 тисяч дітей Харківщини охоплено різними формами позашкільної освіти

На виконання соціальних ініціатив Президента України у Рік дитячої творчості пріоритетом діяльності Харківської обласної державної адміністрації було створення належних умов для реалізації змістовного дозвілля дітей області шляхом їх залучення до різних форм позашкільної освіти. Про це повідомив у ході колегії ХОДА заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. Як зазначив віце-губернатор, мережу позашкільних навчальних закладів Харківської області утворюють 238 закладів позашкільної освіти різного спрямування (106 закладів системи освіти, з них ДЮСШ системи освіти – 37, 78 шкіл естетичного виховання та 54 ДЮСШ).

«Станом на 1 грудня 2013 року у 106 закладах системи освіти навчається 116 478 вихованців (53% від усіх школярів області), у 78 позашкільних навчальних закладах системи культури освіту здобувають 15 632 вихованці (7%), у 54 ДЮСШ налічується 19 481 юний спортсмен (8%)», – розповів Євген Савін.

За його словами, школярі Харківської області здобувають позашкільну освіту не лише у позашкільних навчальних закладах, але й на базі загальноосвітніх шкіл регіону.

«У 481 загальноосвітньому навчальному закладі області організовано роботу 2756 гуртків (секцій), які відвідують 48 515 учнів (22% від загальної кількості дітей шкільного віку). У цілому, практично кожна дитина шкільного віку (від 5 до 17 років), яка спроможна за станом здоров’я і фізичними можливостями відвідувати гуртки (секції), охоплена різними формами позашкільної освіти», – сказав Євген Савін.

Також він підкреслив, що наразі в області створено всі умови для одночасного відвідування школярами одразу декількох секцій чи гуртків.